Voor het eerst door de honderd kilometergrens - Reisverslag uit Trujillo, Spanje van Ben Sluijsveld - WaarBenJij.nu Voor het eerst door de honderd kilometergrens - Reisverslag uit Trujillo, Spanje van Ben Sluijsveld - WaarBenJij.nu

Voor het eerst door de honderd kilometergrens

Door: dn'benno

Blijf op de hoogte en volg Ben

06 Augustus 2010 | Spanje, Trujillo

Hallo allemaal,

Donderdag. Wat gaat deze dag ons brengen? We willen vroeg weg want we hebben een plan. Ontbijten kan pas om 8 uur dus hebben we gisteren koeken en een sapje gehaald. Dat is bijna net zo goed als het ontbijt gisteren in ons hotel. Net voor zeven uur zijn we weg. Eerst de stad uit, wat nog niet zo mee valt. Dan een paar klimmetjes en het wordt zo goed als vlak (spaans vlak). We rijden een landbouwgebied in, met mais-rijst-olijven-wijn en vooral veel tomaten. Zoveel dat ze eens per jaar elkaar ermee bekogelen, zoals in de plaats Mendelin. Door alle irigatiekanalen en het open water is het wat betreft de temperatuur nog wel te doen. Direct na de lunch is dat heel anders. Het gebied wordt nu ruig en heuvelachtig en vooral erg warm!!! En dan ligt Truijllo nog op een heuvel ook. We hebben al snel gekozen voor een hotel op plaza de mayor. En als we daar op rijden denken we allebei hetzelfde; "Het lijkt wel Sienna." Dat de spanjaarden daar niet aan gedacht hebben. De romeinse invloed is overal te zien. Nu ons plan was om de grens van 100 kilometer te doorbreken en hoi hoi 128 kilometer stond er aan het einde van de rit op de teller. Als beloning kregen we een openluchtconcert voor het hotel. Dus buiten eten en lekker genieten van het heerlijk eten en van de zang en dans van overal op de wereld. Het is wel laat geworden, maar het was een erg mooie dag.

Wim en Ben

• 06 Augustus 2010 - 21:03

Guus:

Ben en Wim,

Da's wel erg leuk na 128 km fietsen lekker op een terras zitten eten met nog muziek erbij.
    Wel verdiend!!!
    Geniet er maar van

• 07 Augustus 2010 - 08:29

Willemien:

Dag Wim en Ben,

Van Esther hoorde ik van deze site. Prachtig om jullie zo te kunnen volgen.
    Met Streetview het plaza de mayor gevonden in Trujillo. Leuk om achter je pc toch te kunnen zien hoe het er daar uitziet. En géén last van de hitte op die manier. Elke dag zeggen we als we het journaal zien: "Heet in Spanje!"
    Als Bart een keer thuis komt, vraag ik of hij me jullie route op google earth laat zien. Deed hij met zijn fietstochten ook wel eens.
    Ik zet het adres van jullie site voor de groep op de mail. Dan kunnen ze jullie ook volgen.
    Succes met de tocht.